Vliv hluboce založených staveb na režim podzemních vod - příklad Jižního centra v Brně - Štefečka, Jakub (2009)
Práce se zabývá vlivem hluboce zakládaných staveb na směry a úrovně proudění podzemních vod v oblasti Jižního centra v Brně. Tento dopad může negativně ovlivnit nové i stávající stavební konstrukce. Hlavním cílem je zjištění hodnot nástupu a poklesu hladin v okolí staveb a také zjištění kritických rychlostí proudění v jejich blízkosti. Pro řešení je použit program pro simulaci proudění podzemních vod Processing Modflow.