Tektonika kambria v jihozápadním okolí Příbrami - Říha, Milan (2009)
Práce se zabývá tektonickou stavbou jihozápadní části příbramsko-jinecké pánve. Práce se snaží ověřit geologickou stavbu území, orientaci vrstev a os synklinál ve studovaném území. Veškerá naměřená data byla z vlastních měření. Data orientace byla zpracována metodami orientační analýzy v programu SpheriStat. Byly vyhodnocovány pukliny, vrstevnatosti, dislokace a trendy orientace vrstevnatosti.