Konodontová fauna famenu a spodního tournai ve výchozech v údolí Říčky u Brna - Rutová, Monika (2009)
Diplomová práce řeší na základě konodontové fauny biostratigrafické poměry vybraných profilů v údolí Říčky u Brna. Studované profily tvoří hádsko-říčské a křtinské vápence. Ze 4 profilů bylo odebráno a studováno 27 vzorků. Byla určena svrchnofamenská zóna: Palmatolepis gracilis expansa (subzóny spodní, střední a svrchní Palmatolepis gracilis expansa), spodnotournaiské zóny Siphonodella sulcata, Siphonodella duplicata, Siphonodella sandbergi a viséská zóna Gnathodus texanus. Na základě rodového složení byla stanovena biofacie palmatolepis-bispathodová a siphonodellová.