Palynospektra ze sedimentů badenu karpatské předhlubně - Basistová, Petra (2009)
Předložená práce se zabývá tématikou palynospekter ze sedimentů badenu karpatské předhlubně z vrtu Iváň IK-1 u Hustopečí. První část je koncipována jako literární rešerše popisující geologii karpatské předhlubně a studované lokality. Pozornost je věnována také úvodu do problematiky palynologie a dosavadním poznatkům o palynospektrech z miocenních sedimentů Moravy a z území Centrální Paratethydy. V druhé části práce jsou popsány použité laboratorní metody a dosažené výsledky. Srovnání dosažených výsledků s publikovanými údaji budou využity při rekonstrukci klimatu a původního složení rostlinstva tehdejší krajiny v zájmové oblasti.