Režim podzemních vod vybraných povodí v oblasti Dolní Rožínky - Jakšlová, Šárka (2009)
Práce souvisí s plánovaným uzavřením uranového ložiska Rožná a je součástí VZ INCHEMBIOL. Pro oblast Dolní Rožínky je připravován numerický model proudění podzemních vod, který musí být kalibrován na skutečné hodnoty stavů podzemních a povrchových vod. Ložisko Rožná se nachází na morfologické elevaci odvodňované dvěma toky - Loučkou a Nedvědičkou. Do nich se vlévají menší toky, v jejichž povodích je v práci určen specifický odtok a je srovnán s geologií, morfologií a vegetačním pokryvem daného povodí. Dále je určena efektivní filtrace do kolektoru a doplnění zásob podzemních vod.