Gamaspektrometrický výzkum recentních sedimentů Hadůvky - Šimonová, Eva (2009)
V roce 2006 byly v rámci výzkumného záměru Inchembiol zpracovány geofyzikální podklady v širším okolí rožínecko-olšínského uranového rudního pole. Na mapách letecké radiometrie je patrno několik anomálií. Letecky byla detekována radiometrická anomálie podél toku říčky Hadůvky, nedaleko obce Olší a to hlavně U-anomálie. Cílem práce bylo objasnit, jakým způsobem se tyto anomálie projevují v sedimentech Hadůvky. Poté se pokusit objasnit původ U a Th v sedimentech Hadůvky, A to jestli se na zdroji podílí halda bývalého uranového dolu v Olší, nebo jestli je anomálie zcela přírodního charakteru a způsobuje ji těleso durbachitů. Podle naměřených hodnot uranu a thoria, bylo zjištěno, že sedimenty toku Hadůvky a sedimenty nejblíže toku jsou ovlivněny haldou bývalého dolu v Olší a sedimenty starší a svahové sedimenty jsou ovlivněny drobným tělesem durbachitů.