Bryozoa z terciérních silicitů na Moravě - Kedrová, Linda (2009)
Diplomová práce je zaměřena na výskyt mechovek v silicitech redeponovaných na území Moravy ze severu v dobách kontinentálního zalednění. Blíže popisuje kmen Bryozoa a charakterizuje silicity, z kterých byly mechovky zkoumány. V rámci laboratorního výzkumu navrhuje a posuzuje různé metody separace mechovek od nejméně invazivních až po metody nejvíce zasahující do struktury horniny včetně fosilií. Podává souhrnný přehled o nalezených fosiliích a systematicky je zařazuje.