Revizní studium lacertilií z moravských pleistocenních lokalit - Kropáč, Jiří (2009)
Tato práce je zaměřena na revizní studium osteologického materiálu lacertilií, čeledí Lacertidae a Anguidae, zjištěných na lokalitách spodního (Malá Dohoda-lom; Mladečské jeskyně) a středního (Stránská skála) pleistocénu. Vybraná část fosilního materiálu byla nově popsána a vyobrazena. Pomocí recentního materiálu a odborné literatury došlo k upřesnění determinace části osteologického materiálu. Nově zjištěné taxony byly posouzeny z hlediska jejich paleoenvironmentálního významu.