Studium mikrofosílií v materiálech štípané kamenné industrie - Dvořáček, Zdeněk, 1973- (2009)
Předložená práce shrnuje dosavadní poznatky studia mikrofosílií z materiálů používaných k výrobě štípamé kamenné idustrie. Uvádí stručný popis vybraných silicitů a metodiku preparace mikrofosílií v nich obsažených. Soustřeďuje se především na materiály štípané kamenné industrie používané v Čechách, na Moravě a na Slovensku. V praktické části popisuje mikrofosílie v šesti vzorcích silicitů.