Plaeonapjatostní analýza gijónsko-villavicioské jurské pánve (Španělsko) - Komárek, Lukáš (2009)
Práce předkládá paleonapjatostní analýzu gijónsko-villavicioské pánve, která leží na pobřeží severního Španělska v oblasti Asturie. Data byla zpracována a vyhodnocena metodami paleonapjatostní analýzy v programu MARK2006. Byly určeny 3 deformační fáze, přičemž fáze 1 se shoduje s předešlými průzkumy.