Poruchy příjmu potravy se zaměřením na mentální anorexii a mentální bulimii - Malá, Hana (2009)
Bakalářská práce nabízí pohled na problematiku poruch příjmu potravy. V teoretické části jsou komplexním způsobem zpracovány dostupné teoretické i praktické poznatky týkající se dané problematiky. Praktická část je zaměřena na úroveň informovanosti adolescentů jako rizikové skupiny pro vznik mentální anorexie a bulimie a porovnávány rozdíly ve znalostech, vědomostech a celkovém vnímání této problematiky mezi skupinou adolescentů dvou států Evropy, Belgií a Českou republikou.