Výuka a znalosti první pomoci žáků devátých tříd základních škol - Mácová, Veronika (2009)
Bakalářská práce zjišťuje teoretické znalosti a praktické dovednosti v poskytování první pomoci u žáků devátých tříd základních škol. Základ práce tvoří průzkumné dotazníkové šetření, přímé pozorování. První částí je analýza základních znalostí o poskytování první pomoci u žáků různých základních škol. V další části se zabývám tím, zda a jak výuka první pomoci na škole probíhá a kdo jí vyučuje. A poslední část je zaměřena na to, co žákům v poskytování první pomoci není jasné a jak by si průběh výuky první pomoci přáli. Tato bakalářská práce podává informace o znalostech první pomoci žáků základních škol a podává návrhy ke zkvalitnění výuky.