Začleňování všeobecných sester - absolventek - do pracovního procesu - Mitrovská, Petra (2009)
Předkládaná bakalářská práce nabízí pohled na adaptační proces u nově nastupujících absolventů - všeobecných sester v současné době. Teoretická část je věnována charakteristice adaptačního procesu jako takového, ovlivňujícím faktorům, motivaci, ale také hodnocení a osobnosti školitele. Cílem empirické části bylo zjistit skutečný průběh adaptačního procesu u absolventů v oboru všeobecná sestra v klinické praxi a pokusit se o vytvoření metodického návodu. Zajímavosti, které tato bakalářská práce přinesla by se dalo považovat zjištění, že po ukončení adaptačního procesu začíná pracovat pouze 14,29 % absolventů, že školitelé se na jednotlivých směnách střídají 76,92 % zaškolovaných pracovníků a také že staniční/vrchní sestry komunikují o školiteli a adaptačním procese jen se 45,05 % absolventů.