Hodnocení malnutrice na onkologickém oddělení - Vašková, Jana (2009)
Bakalářská práce se zabývá problematikou malnutrice. První část práce je věnována teoretickým i praktickým poznatkům týkajících se problematiky malnutrice. Druhá část práce se věnuje analýze získaných dat z provedeného šetření pomocí dotazníků. Tento průzkum probíhal na onkologických odděleních ve Fakultní nemocnici u Sv. Anny, ve Fakultní nemocnici Brno - Bohunice a v Masarykově onkologickém ústavě v Brně. Cílem práce bylo zjistit míru znalostí všeobecných sester o problematice malnutrice, postupu zjišťování a hodnocení malnutrice, spolu se srovnáním rozdílů mezi jednotlivými onkologickými klinikami.