Edukace pacienta po odstranění žlučníku - Malotová, Lucie (2009)
Má bakalářská práce byla zaměřena na výchovu a vzdělávání pacienta po cholecystektomii. V první části teoretické oblasti jsem nastínila základní pojmy, formy a metody edukace, které byly nezbytné pro další práci s tématem. Následovala část věnovaná charakteristice žlučníku, jeho příčinám, diagnostice a druhům odstranění. V závěru teoretické části jsem uvedla podkapitolu edukace pacienta po cholecystektomii. Získané výsledky z průzkumu jsou uvedeny v kapitole ,,Výsledky průzkumu a jejich analýza“. Tato bakalářská práce je určena pro všeobecné sestry, které jsou nepostradatelné v procesu edukace, neboť jsou poskytovatelkami zmiňované edukace.