Faciální studium vybraných vrtných jader neogenních sedimentů karpatské předhlubně - Hrubý, Pavel (2009)
Anotace v češtině Tato bakalářská práce se zabývá určením texturních a strukturních sedimentárních znaků ve vrtných jádrech ze sedimentů střední části karpatské předhlubně uložených pod karpatskými příkrovy a zkoumáním podmínek vzniku zastižených hornin. První část je koncipována jako literární rešerše popisující geologický vývoj této neogenní pánve a shrnuje její základní výzkum. Ve druhé části je uveden popis vzorků jednotlivých jader a proveden rozbor výsledků gamaspektrometrického měření.