Charakteristika rulových hornin z lokality Zblovice. - Coufalová, Alena (2009)
Předkládaná práce se zabývá minerálním a chemickým složení rulových hornin obsažených v mramorech na lokalitě Zblovice. První část je koncipována jako literární rešerše zaměřená na geologii českého masivu, moldanubika a typy metamorfovaných hornin spojených s mramory. V druhé části je popsána metodika, makroskopický a mikroskopický popis odebraných vzorků hornin, rozbor chemické analýzy se srovnáním dalších chemických analýz z jiných prací. Z mineralogického hlediska se jedná o ortoklasovou rulu s pyroxenem, amfibol-biotitickou rulu, biotitickou rulu a ortoklas-sillimanitovou rulu s granátem.