Odraz zvětrávacích procesů v moderních fluviálních sedimentech v okolí Zlína - Francírek, Michal, 1986- (2009)
Předložená bakalářská práce se zabývá problematiku provenience fluviálních sedimentů na vodních tocích okolí Zlína. První část je koncipována jako rešerše zabývající se indexem zvětrávání a geologickou stavbou území. V druhé části práce jsou uvedeny a popsány dosažené výsledky. Tyto výsledky byly získány porovnáním výsledků chemických analýz moderních sedimentů odebraných ve vodních tocích s chemickými analýzami okolních hornin. Bylo zjištěno, že hlavním zdrojem fluviálních sedimentů vodních toků v okolí Zlína jsou vsetínské a újezdské vrstvy zlínského souvrství a kvartérní sedimenty.