Stavba intruze benešovského typu středočeského plutonu - Bárta, Ondřej (2009)
Práce přibližuje tektonickou stavbu hornin náležících k benešovskému typu středočeského plutonu. Obsahuje soubor tektonických údajů naměřených na studovaném území. Pro vyhodnocení dat byly použity metody orientační a paleonapjatostní analýzy. Orientace byla určena u puklin, lineace a foliace horniny. Na základě naměřených údajů ploch zlomů a jejich rýhování byly zjištěny orientace normálových napětí.