Posouzení stability svahu jílovitých zemin (Brno - Medlánky) - Hyrman, Jaroslav (2009)
Práce se zabývá řešením stability svahu na konkrétním případu sesuvu v lokalitě Brno-Medlánky. K sesuvu došlo po zahájení výstavby několikapatrových budov na základě špatně provedeného inženýrsko-geologického průzkumu. Cílem práce je posoudit a numericky vyřešit stabilitu svahu před započetím výkopových prací a také stabilitu výkopů, navrhnout bezpečný a ekonomický sklon dílčích svahů.