Zhodnocení možnosti jímání podzemní vody pro ZOO Brno - Galová, Veronika, 1986- (2009)
Zoologická zahrada v Brně nemá dostatečný zdroj užitkové a pitné vody. Proto byly v bývalém areálu VUT v obci Kníničky vyhloubeny dva vrty, ve kterých byly popsány petrografické profily a zjištěny hydraulické parametry zvodněných hornin. Prováděly se čerpací a stoupací zkoušky, podle kterých bylo možno určit adekvátní čerpané množství vody z jímaných vrtů. Tato oblast je vhodná pro čerpání užitkové i pitné vody z důvodu kvality podzemní vody a propustnosti hornin.