Terapeutická hypotermie po srdeční zástavě - Baranová, Věra (2009)
Bakalářská práce se zabývá problematikou léčebné hypotermie po srdeční zástavě. Teoretická východiska poskytují komplexní přehled o dané problematice. Praktická část zjišťuje, jak se daří dodržovat standardizovaný protokol terapeutické hypotermie používaný na Anesteziologicko - resuscitační klinice Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Průzkum byl proveden na podkladě vyplněných záznamových listů za období listopad 2007 až srpen 2008. Závěrem jsou navrhnuta možná nápravná řešení zjištěných nedostatků.