Tématické mapy v geografickém vzdělávání - Hakl, Radek (2009)
Tato práce se zabývá tematickými mapami ve výuce zeměpisu na gymnáziích. Po krátkém úvodu následuje analýza českých školních atlasů světa a České republiky a také jednoho zahraničního atlasu. Z těchto atlasů jsou pak vybrány pro výuku nejvhodnější základní tematické mapy světa a České republiky. Představena je i nabídka školních nástěnných map. V praktické části práce zkoumá využívání školních atlasů a map studenty gymnázia a také názory učitelů na používání atlasů a map. Ze zjištěných poznatků jsou pak uvedeny doporučení pro další tvorbu školních map a atlasů.