Lineární diferenční rovnice prvního řádu a jejich aplikace - Voldánová, Anna (2009)
Diplomová práce se zabývá diferenčními rovnicemi 1. řádu a jejich aplikacemi. Tato práce má charakter učebního textu. Cílem je probrat teorii lineárních diferenčních rovnic prvního řádu a ukázat jejich využití při řešení příkladů. Je zde uvedena souvislost mezi diferenčními rovnicemi a gama funkcí, mezi diferenčními rovnicemi a řetězovými zlomky.