Progrese myopie u klientů ve věku 15 - 23 let - Tošovská, Dagmar (2009)
Tato práce se zabývá problematikou progrese myopie u klientů ve věku od 15 do 23 let. Teoretická část je zaměřena na shrnutí poznatků o myopii. Věnuje se rozdělení myopie spolu s jejími příznaky a možnostmi korekce. Další kapitoly teoretické části obsahují souhrn studií zabývajících se problematikou prevalence, progrese a rizikovými faktory krátkozrakosti. Taktéž jsou zde zmíněny studie týkající se redukce vzniku a progrese myopie. Výzkumná část se následně zaměřuje na progresi myopie u klientů ve věku od 15 do 23 let.