Vliv celkového onemocnění na možnosti vzniku syndromu suchého oka - Mráčková, Eva (2009)
Diplomová práce se zabývá poruchami slzného filmu, příčinami vzniku syndromu suchého oka, souvislostí syndromu suchého oka s celkovým onemocněním a možnostmi terapie syndromu suchého oka. Výzkumná část porovnává kvalitu slzného filmu v různých věkových kategoriích.