Vliv zakřivení rohovky a délky oka na výpočet optické mohutnosti nitrooční čočky - Kureková, Zuzana (2009)
Diplomová práce pojednává o vlivu zakřivení rohovky a délky oka na výpočet optické mohutnosti nitrooční čočky. Teoretická část je věnována problematice šedého zákalu, biometrii, keratometrii, měřícím přístrojům, nitroočním čočkám a nejběžnějším výpočtům optické mohutnosti nitroočních čoček. Praktická část zkoumá závislost zakřivení rohovky a délky oka na změně optické mohutnosti nitrooční čočky MA60BM.