Studie efektivity léčby amblyopie u dětí okluzní terapií s různými modalitami aktivní pleoptiky - Jakubcová, Kamila (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou amblyopie. Teoretická část obsahuje definici amblyopie, její druhy, možnosti jejího vyšetřování a léčby. Praktickou částí je výzkum, který stanovuje efektivitu léčby u dětí s amblyopií ve věku 3 až 8 let. Jsou zde analyzovány některé důležité faktory, které mohou efektivitu léčby ovlivňovat.