Dlouhodobé výsledky chirurgické léčby různých typů exotropie - Horká, Daniela (2009)
Práce se stručně věnuje anatomii okohybných svalů, hybnosti oka, velmi stručně rozdělení strabismu a dále se zaměřuje podrobněji na téma exotropie, její dělení a jednotlivé typy, dále chirurgickou i nechirurgickou léčbou a součástí jsou také dvě studie. Jedna na téma chirurgické výsledky u dětské exotropie a druhá na téma chirurgické výsledky exotropie velkých úhlů.