Zobrazení komplexní roviny - Kadeřábek, Zdeněk (2009)
Diplomová práce Zobrazení komplexní roviny se zabývá vizualizací funkcí komplexní proměnné a shrnuje důležité poznatky o elementárních funkcích a konformním zobrazení. Elementární funkce (exponenciální funkce, logaritmus, mocninné funkce, goniometrické a hyperbolické funkce) jsou zpracovány pomocí grafických metod, o kterých pojednává 2 kapitola. Dále se práce zabývá afinním zobrazením, kruhovou inverzí a homografií. Homografie je důležitá v poslední kapitole o konformním zobrazení. Tato kapitola obsahuje teorii konformního zobrazení a také řešené příklady.