Možnosti harmonizace map pro včasné varování (early warning) - Mališová, Lucie (2009)
V první části této diplomové práce je vypracován přehled dostupných map včasného varování společně s analýzou koncepce a obsahu map. Z tohoto přehledu byla vytvořena klasifikace map pro včasné varování a ze získaných znalostí pak byly vytvořeny praktické ukázky. Důležitou částí této práce je vypracování pravidel harmonizace výše zmíněných map. Praktickou část této diplomové práce představuje návrh a vytvoření mapy včasného varování v digitálním prostředí. V závěru práce je řešena otázka harmonizace map s ohledem na legislativní rámec Evropské unie.