Koncepce vybraných tematických map zdravotního stavu a zdravotní péče v ČR analýza a interpretace současného stavu - Hrejsemnou, Ondra, 1985- (2009)
Tato práce je příspěvkem do problematiky map a zdraví. Obsahuje stručný přehled historie zdravotnických map, vyčerpávající seznam existujících zdrojů map a dat a návrh klasifikace map. Na základě těchto zdrojů a dosavadních poznatků z kartografie i jiných oborů je sestaven přehled požadavků specifických skupin uživatelů map a návrh praktických postupů pro vyhovění těmto požadavkům. Praktickým výstupem práce je návrh tematické mapy očkování pro území Afriky a návrh znakové sady pro mapu registru zdravotnických zařízení.