Možnosti API mapových služeb na WWW pro návrh GIS - Gamrát, Jakub (2009)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití mapových API pro tvorbu jednoduchého GIS nástroje umožňujícího selekci zájmové informace na základě základních prostorových a atributových vztahů v uživatelem získaných datech. Součástí práce je určité zhodnocení dostupných mapových API a výběr nejvhodnějšího kandidáta pro tvorbu takovéto aplikace. Hlavní náplní práce je návrh a jednoduchý popis tvorby aplikace, včetně zhodnocení výsledného produktu. Text je doplněn ukázkami zdrojového kódu pro lepší názornost a pochopení postupu. Dále je připojen disk CD-R s vytvořenou aplikací.