Možnosti a omezení prostorové trvalé udržitelnosti Znojemska - Sklenářová, Petra, 1985- (2009)
Cílem této diplomové práce je analýza současného stavu krajiny a využívání přírodního kapitálu území Znojemska a ekologických a environmentálních důsledků z toho plynoucích. Součástí práce je rovněž zhodnocení udržitelného rozvoje území a podání návrhu na jeho zlepšení a na efektivnější a současně šetrné využívání potenciálu krajiny.