Rozvoj suburbánního lemu města Znojma fyzickogeografická studie - Fialová, Zuzana (2009)
Diplomová práce je fyzickogeografickou studií suburbánního lemu v severní části města Znojma, které zahrnuje katastrální území Mramotice, Přímětice a část katastrálního území Znojmo - město. Je zaměřena na strukturu krajiny, historický vývoj a metodiky hodnocení změn v krajině. Hlavním cílem je popsání změn ve využívání krajiny v letech 1876-2006 na základě starých map a leteckých snímků. Na závěr je zmíněn budoucí vývoj.