Nebezpečné hydrometeorologické jevy na území Brna a okolí - Mikeladzová, Jana (2009)
Předkládaná práce podává základní informace o bouřkách a krupobití v Brně. Řešena byla hlavně časová a prostorová variabilita bouřek a krupobití v období 1961-2007. Větší pozornost byla věnována synopticko-klimatologické analýze dnů s bouřkou a dnů s krupobitím. Analýzou současného pozorování krupobití na stanicích v Brně byly nalezeny případy plošně rozsáhlých krupobití. Hlavní výsledky práce byly porovnány s pracemi podobného zaměření.