Hydrologická specifika řeky Kamenice - Pechková, Jitka (2009)
První část diplomové práce je zaměřena na popis fyzickogeografických poměrů v povodí řeky Kamenice, které ovlivňují odtok vody z tohoto území. Ve druhé části práce je snaha o analyzování srážko-odtokových vztahů v povodí v období 1995 - 2005. K této analýze byly použity časové řady měsíčních srážkových úhrnů a časové řady průměrných měsíčních průtoků. Také je zde snaha o zhodnocení specifických vlastností povodí vzhledem k jejich vlivu na odtok vody z povodí. Třetí část práce se zabývá podrobnou charakteristikou dvou významných povodňových situací, a to letní povodně z roku 1995 a jarní povodně, která proběhla v roce 2000. V případě obou povodňových situací jsou objasňovány vlivy, které se podílely na vzniku povodní a měly významný vliv na jejich průběh.