Dopravní dostupnost v ČR - Kylián, Radek (2009)
Hlavním tématem diplomové práce je analýza dopravní dostupnosti v prostoru České republiky na vzorku vybraných okresů potažmo správních obvodů. Úvodní část práce je věnována dopravní dostupnosti jako fenoménu, který se stává předmětem nejen geografického výzkumu. Podstatná část je přitom zaměřena na roztřídění a uspořádání používaných měr dopravní dostupnosti, jejímž prostřednictvím je dopravní dostupnost zkoumána a analyzována. A právě výpočet a následná analýza výsledků na základě vybraných měr dopravní dostupnosti je věcným těžištěm diplomové práce. Závěr práce obsahuje shrnutí a pokus o zobecnění získaných poznatků.