Možnosti udržitelného rozvoje města Ostrava geografická studie - Romanová, Veronika (2009)
Práce pojednává o možnostech udržitelného rozvoje města Ostravy. Hlavním cílem práce je identifikovat překážky a možnosti v rozvoji, kterým je třeba věnovat zvýšenou pozornost při řízení města. Cestou k jejich identifikaci bylo zhodnocení udržitelnosti Strategického plánu rozvoje statutárního města Ostravy. Závěry vyplývající z tohoto hodnocení byly konfrontovány s poznatky o urbanistické problematice a z této konfrontace vyplynulo několik problémových oblastí a příležitostí v rozvoji města, které jsou v závěru práce rozpracovány.