Plodnost v ČR po roce 1990 - Fuxová, Kateřina, 1985- (2009)
Náplní práce je analýza proměn plodnosti v České republice po roce 1990. Práce je tvořena dvěma hlavními částmi. První, rešeršní část se zabývá analýzou proměn plodnosti v rovině teoretické, konkrétně teorií druhého demografického přechodu, teorií odkladu demografických událostí a mikroekonomicky motivovaným teoriím. Druhá část analyzuje proměny plodnosti v rovině praktické. Jsou zkoumány regionální disparity plodnosti v České republice, změny plodnosti podle věku a sociálního statusu. Cílem práce je analyzovat a vyhodnotit změny plodnosti v České republice po roce 1990.