Farmakoterapie ve stáří - Moravčík, Branislav (2009)
Diplomová práce se zabývá vlivy, které mohou ovlivnit farmakoterapii pacientů - seniorů. Teoretická část popisuje změny organizmu ve stáří, jež mohou působit na farmakokinetiku a farmakodynamiku léčiv a compliance pacientů. Těžištěm práce je kvantitativní výzkumné šetření možných příčin selhávání farmakologické compliance pacientů - seniorů, tak, aby výsledky mohly přispět k zajištění zlepšení ochoty pacientů - seniorů dodržovat nastavenou léčebnou strategii.