Zácpa, její prevence a řešení z pohledu seniorů - Hofmanová, Lenka (2009)
Diplomová práce se zabývá zácpou v seniorském věku. V teoretické části komplexně popisuje problematiku a poskytuje obecný přehled řešení a specifika zaměřená na seniorskou populaci. Naznačuje důvody a východiska pro prevenci zácpy. Empirická část práce vypovídá o postojích seniorů k problematice potřeby vyprazdňování a její změny, dále mapuje účast na preventivních opatřeních zácpy a zjišťuje řešení zácpy u seniorů. Diplomová práce je pří