Míra znalostí a postoje odborné veřejnosti k problematice týrání seniorů - Ševčíková, Lucie (2009)
Cílem diplomové práce bylo zjistit míru znalostí a postoje zdravotních sester k problematice týrání seniorů. Práce je rozdělena na část teoretickou a empirickou. Teoretická část přináší přehled o problematice týrání seniorů, možnostech diagnostiky a pomoci. Empirická část obsahuje výsledky výzkumného šetření, jehož cílem bylo odpovědět na stanovené hypotézy. Závěry výzkumu by měly přispět k zmapování stávající situace v oslovených nemocnicích a na základě výsledků navrhnout možná řešení.