Poruchy spánku u seniorů - Zeklová, Hana (2009)
Poruchy spánku jsou u seniorů obtížně řešitelnou problematikou. Spánek je u seniorů ovlivněn řadou faktorů, ketré mohou vést ke změnám jeho kvality, k výskytu poruch spánku. Ve své diplomové právi jsem se pokusila pomocí dotazníkového šetření provedeného u seniorů žijících v obci Vranovice zjistit, zda kvalita spánku a četnost výskytu poruch spánku u nich jsou ovlivněny těmito faktory: užívání léků, onemocnění diabetes mellitus, BMI, pití kávy alkoholu a kouření. Také jsem chtěla zjistit, zda jsou senioři s kvalitou svého spánku spokojeni a do jaké míry řeší se svým lékařem potíže se spánkem.