Výsledky laserových refrakčních operací na dětské oční klinice - Mašková, Alice; Autrata, Rudolf, 1961-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá laserovou korekcí refrakčních vad. Jednotlivé kapitoly popisují anatomii a fyziologii rohovky, přehled refrakčních vad jako myopie, hypermetropie a astigmatismus a způsoby jejich obvyklé korekce. Další kapitola se věnuje vlastnostem a pricipu laserů, jejich využití při chirurgickém řešení refrakčních vad, předoperační a pooperační péči a možným komplikacím. Z chirurgických postupů jsou zmíněny PRK, LASIK, LASEK, Epi-LASIK, Femto-LASIK. Poslední kapitola se zabývá studií, která porovnává výsledky chirurgických laserových operací pomocí metod PRK a LASEK.
This thesis deals with a laser eye surgery for refractive errors. Individual chapters describe anatomy and fyziology of cornea, wiev of refractive errors like a myopia, hypermetropia and astigmatism and regular methods of their correction. Next chapters is devoted to properties and principles of lasers, their usage for chirurgical solution of refractive errors, preoperative and postoperative care and possible complications. From surgical methods there are references PRK, LASIK, LASEK, Epi-LASIK, Femto-LASIK. Last part holds research of confront annual effect of chirurgical refractive surgery using PRK and LASEK.
Vedoucí práce: Rudolf Autrata.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2009.
Keywords: astigmatismus; hypermetropie; keratektomie laserová pod epiteliálním lalokem; laserová modelace rohovky pod rohovkovou lamelou; lasery excimerové; myopie; refrakční vady; Corneal Surgery, Laser; Keratomileusis, Laser In Situ; Lasers, Excimer; Myopia; Refractive Errors; bakalářské práce