Centrování brýlových čoček - Hajdová, Iveta (2009)
Tato bakalářská práce shrnuje obecné poznatky o centrování brýlových čoček. V úvodní kapitole je vysvětlena problematika vztahu optického komplexu brýlí a očního páru. Dále se práce zabývá zjištěním polohy středů zornic a polohy optického středu čočky. Část věnovaná konkrétním typům korekčních čoček popisuje nejen jejich centraci, ale též následky decentrace a objasňuje oborovou normu očních optiků.