Rizikové faktory pro úspěch či selhání léčby anizometropické amblyopie - Juráková, Petra (2009)
V první části práce se zaměřuji na vývoj zraku a jeho rozdělení. Dále se věnuji hlavní problematice ve vývoji zraku a to je amblyopie. Amblyopie se týká špatného vidění způsobeného abnormálním zrakovým vývojem a abnormální zrakovou stimulací. V poslední části jsem se zabývala rizikovými faktory léčby anizometropické amblyopie. Znalost těchto rizikových faktorů by mohla pomoci odhalit pacienty, u kterých nebude pravděpodobně konvenční léčba úspěšná.