Terapeutické lasery v oftalmologii - Vránová, Zuzana (2009)
Tato práce pojednává o terapeutických laserech, jež mají v oftalmologii své nezastupitelné místo. Úvodem práce je zmíněna historie, funkce a rozdělení laserů. Následně jsou popsány léčebné metody a jejich užití při terapii příslušné části oka. Jedna z kapitol je věnována refrakčním laserovým operacím a následným pooperačním komplikacím. Závěrem uváděný výčet chorob sítnice obsahuje i některé méně obvyklé typy onemocnění. Vybraná místa jsou pro lepší porozumění doplněna obrázky.