Zobrazovací metody v diagnostice onemocnění makuly - Chasáková, Eva (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi zobrazení zadního pólu oka za účelem diagnostiky makulárních onemocnění. V práci jsou popsány jednotlivé přístroje, které lze použít při různých onemocněních makuly. Velká kapitola je věnována optické koherentní tomografii jako metodě poskytující zobrazení sítnicových onemocnění, které se stalo nepostradatelným pro léčbu těchto onemocnění.