Optické pomůcky pro slabozraké - Biolková, Martina (2009)
Práce se především zabývá hlavními příčinami poškození zraku a volbou optických pomůcek, které umožňují zrakově postiženým osobám práci do blízka a do dálky a popisuje vyšetřovací metody pro zjištění hodnot, které jsou základními kritérii pro určení stupně slabozrakosti.